Click LIKE :)

Si Stalkers :)

Saturday, April 27, 2013

MARA Psychometric Test

Assalamualaikum dan selamat pagi duniaaaaa .

pagi pagi camni tetiba rasa nak hapdate belog . sekarang asyik makan tidur je . tu yang badan dah macam mak beruang .________.


EHHH . AUUUUUM

okay seperti title entry ni . memang nak cerita pasal test ni dari haritu . tapi malas punya pasal ............ haish wake up Diana * baling tomato dekat muka sendiri * dengan ayah yang baru lepas operation . ulang alik pergi hospital . makin tertangguh nak update .

as always , after SPM result . semua orang sibuk dengan scholarship itu ini dan aku terkapai kapai nak apply . yelah . kalau result best , syoook sikit nak apply kan . 
search punya search , ada la jugak yang aku layak apply . MARA , Telekom Malaysia , Maybank . 

so , this is the most precious chances for me . aku pun apply lah beberapa scholarship termasuk MARA even dia pinjaman . disebabkan masa espiyeeeem subject yang sangkut B+ tu subject science , aku decide nak ubah haluan hidup . ceceh . sebenarnya , ayat yang lebih tepat ialah melarikan diri jauh jauh daripada aliran sains . saya nekad . fullstop .



Alhamdulillah , permohonan pinjaman MARA berjaya dan ditawarkan course Business Information Systems di UTP . baru ditawarkan untuk temuduga . harap maklum . oh ya , di MRSM Mersing , 16 April 2013 .

kemain jauh nak pi interview . eh kalau tak silap , masa lepas PMR dulu pernah apply MRSM Mersing . tercapai jugak hasrat nak pi sana kan hihihi tak memasal adik adik dapat ponteng sekolah dan dapat melancong ke Mersing .
ini tidak adil . tidak adil baginyaaa .......... tengah bayangkan Ecar nyanyi lagu Penakut dalam dorm . Allahu Akbar . rindunyaaaaaa ._______.

mula mula taktau pun ada psychometric test ni . kemain la prepare untuk interview . sekali sampai je sana nampak tulisan dekat papan tanda 

' UJIAN PSIKOMETRIK MARA ' 

' TEMUDUGA JPA-MARA '


punya la ramai orang masa tu . rasa nak pitam pun ada . tengah tengah beratur tetiba Husaini tegur . finally , ada jugak orang yang aku kenal dekat situ . beratur punya beratur tetiba nampak Maisara . legaaaaa .______.  entah kenapa aku cuak masa tu .

ramai jugak kawan kawan yang jumpa dekat sana . Nabil , siap lambai lambai tangan lagi haha sorry Nabil . aku mampu balas guna isyarat kening je masa tu . orang ramai sangat . sempat tegur Ainun Balqis , Fazlin . Syahir dgn Haiqal pun ada . tapi deorang JPA-MARA . apasal aku rasa macam semua yang aku jumpa ni straight A's ? 

ujian dia ?

100 objective questions . 50 in english , 50 in malay . and write an essay . 

semuanyaa dalam masa satu jam . 

LIKE SERIOUSLY ............... huwaaaaaa english dia dah la tough . lepas keluar dewan tu . Ya Allah , rasa sangat sangat dan sangaaaaaat lega sebab ujian tu sangat menguji minda cheq yang dah tepu huhu

dan sekarang ni , kita hanya mampu menanti dan terus menanti . harap dapat lah pergi ke next step which is interview :)




Thanks for reading STALKERS :)

15 comments:

  1. hai, nak tanya essay tu dia tanya soalan apa je eh? THANKS!

    ReplyDelete
  2. oh hai ! essay tu , where do you see yourself in 5 years time ? not more than 50 words . most welcome :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum....do u manage to go for the next stage?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak, dapat tawaran menduduki ujian psikometrik mara 2014 ke ?

      Delete
    2. Alhamdulillah...dapat but it is quite different this year since it will be online....huhu...nervous...awak??

      Delete
    3. Waalaikumussalam . Alhamdulillah , saya dapat :)

      Delete
  4. Replies
    1. online rasanya . ramai yang cakap macam tu . good luck ya sis!

      Delete
  5. macam mencabar je. allah. cuaknyaaa ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan risau . usaha , doa dan tawakal . inshaAllah boleh :)

      Delete
  6. Assalamualaikum anybody hello hello tumpang tanye.. Sye dpt text from mara for psikometric test tomorrow.. Dia mmg x bagi info untk intrview eh? N ape beza mara n mara-jpa? Ohohoooo sombody tlg reply pleaz thanks very much :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam . masa saya dulu , yg apply under mara jawab test je . takde interview . kalau jpa-mara , kena interview dan takde test . jpa-mara ni program khas dan semua program yang ditawarkan untuk ke luar negara . harap dapat membantu :)

      Delete
  7. hehe saya dah test mara meh sapa nak soalan bocor c;

    ReplyDelete
  8. akak sama la , saya dapat offer in BIS utk UTP .. Esok dah IV dia . Boleh tak kak share apa soalan individu yang dia tanya and soalan grup yg akak kena diskus ? c;

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak pergi educamp ya ? harini kan . em sorry . akak tak masuk utp through educamp . akak apply under mara . so takde educamp . okay tak educamp ?

      Delete